Nu har boken ”Håller vi på att förvandla livet till en sjukdom?” lämnat tryckeriet och jag hoppas få ett ex i brevlådan inom kort.

Det känns overkligt tills boken ligger i handen.

Jag tänker på alla dem som jag hade förmånen att intervjua under tiden som jag arbetade med boken. De har oerhört mycket viktigt och intressant att säga om den psykiska ohälsan i dag. Jag träffade bland annat Berit Larsson som arbetat som lektor i genusvetenskap och som är en av grundarna till Kvinnofolkhögskolan i Göteborg. Hon menar att ensamheten är en av bovarna när det gäller den psykiska ohälsan i dag.

– Människan mår bra av att reflektera, säger hon, även om det finns en gammal föreställning som delvis lever kvar om att människor blir psykiskt sjuka om de hemfaller åt grubblerier. Det viktiga är att man delar sina tankar med någon, att man inte blir ensam med sina funderingar och därför behöver människor mötas.

Pin It on Pinterest