Översättning och skrivande är min passion!

Språkliga meriter

Översättarutbildning

Under åren 2000-2002 deltog jag i det Litterära översättarseminariet vid Södertörns högskola med språkkombinationen tyska till svenska. Jag hade Lars W. Freij som mentor (må han vila i frid). 

Språkstudier i Sverige

Jag har studerat tyska, engelska, ryska och översättningsteori och metodik vid Göteborgs universitet. Jag har även läst ryska vid Lunds universitet. Mina språkstudier har resulterat i en magisterexamen.

Språkstudier utomlands

Jag har genomgått en europasekreterarutbildning i engelska, tyska och spanska vid Inlingua språkskola i Hannover. Jag har studerat engelska, ryska och latin vid universitetet i Hannover och vid Georg-August Universität i Göttingen. Jag har även studerat engelska, kreativt skrivande och ryska vid University of California i Santa Cruz.

Journalistutbildning

I början av 90-talet genomgick jag en ettårig journalistutbildning vid Ljungskile folkhögskola.

Journalistik

Jag har under tio år arbetat som journalist och redaktionschef på bland annat tidningarna Västerbygden, Elfsborgs Läns Allehanda, Arbetet Nyheterna och Värnamo Nyheter. Under ett år jobbade jag som reporter på lokal- och universitetstidningen City on a Hill och som redaktör för tidningen Speaking in Tongues för språkstuderande vid University of California i Santa Cruz. Jag har också gjort mängder av olika frilansuppdrag.

Utlandsvistelser

Sammanlagt har jag tillbringat fem år i Tyskland (tre år i Hannover och två år i Göttingen) och två år i USA (ett år i Santa Cruz och ett år i New Jersey, New York och Chicago).

Pedagogiska yrkeserfarenheter

Jag har arbetat som lärare i engelska, svenska och miljökunskap samt som cirkelledare i språk- och på skrivarkurser på Studieförbundet Vuxenskolan i Uddevalla. Jag har också jobbat som lärarvikarie i svenska, tyska och engelska vid Läredalskolan i Hässleholm och som privatlärare i engelska och tyska i Hannover.

Välkommen att ta kontakt!

Ulrika Jannert Kallenberg
Vällebergsvägen 19
459 30 Ljungskile

Mobil: +46 73 831 64 51

Följ mig gärna här:

FB1 | Ulrika Jannert Kallenberg

FB2 | Döden ingen talar om

Pin It on Pinterest