Bär du på en berättelsesom skulle kunna bli en bok? Då får du gärna höra av dig!

Coaching

Om coaching

Det är fantastiskt att få följa en författare under tiden som en bok blir till. Jag har haft glädjen att få göra det några gånger. Här på sidan finns tre författare som jag arbetat med och som har kommit ut böcker. Jag arbetar med några författare till som inte har riktigt klara manus än. Om du är intresserad av bli coachad i ditt författarskap så är du välkommen attt höra av dig direkt till mig så att vi kan dra upp riktlinjer för hur arbetet ska se ut när det gäller just dig. 

Aili Lundmark

https://aililundmark.se

Aili Lundmark debuterade hösten 2019 med barnboken Prins Mårten fyller år. Hon planerar ytterligare en eller två böcker om den trulige lille prinsen med den vackra mössan. Hon jobbar också med en humoristisk romanserie som utspelar sig i frikyrklig miljö och det är i det arbetat som Ulrika coachar författaren. Aili arbetar med att översätta, framförallt ban- och ungdomsböcker, redigera och korrekturläsa andras böcker. Hon knåpar också på en doktorsavhandling i svenska språket med inriktning på språk och stil i barnlitteratur.

Ulla M. Nissen

www.ullamnissen.se

Miniserien om Elsa är en berättelse om vänskap och förälskelse, men också om att våga tala om svåra frågor. I De kommer ändå inte tro mig möter vi Elsa som för en tyst kamp inom sig själv för att hantera och gömma undan minnena av ett sexuellt övergrepp. Hon mår allt sämre och bästa kompisen Lilian ifrågasätter Elsas val att tiga. Den fristående fortsättningen, Det måste gå, skildrar Elsas tid efter polisanmälan och under behandling hos skolkuratorn. Parallellt med allt det svåra pågår livet som vanligt med kärleksbekymmer och missförstånd mellan vänner.

Hilma och den luriga ponnyn är den första delen i en serie av hästböcker för åldrarna 9-12. Mest handlar det om hästar och ridning såklart, men även om den magiska kontakt som kan uppstå mellan människa och häst. Ulla berör också viktiga frågor som rädslor och sätt att hantera och våga tala om dem. När Hilda kommer till ett nytt stall finns bara en ponny över: den luriga Harry som ingen annan vill sköta. Nästan lika omöjlig verkar den taskiga tjejen Vicky vara. Och som om det inte vore nog ska Hilda delta i en rykttävling. Aldrig att hon kommer att klara tävlingen – om hon först inte lär sig att hantera Harry. Men så sakta börjar hon inse att Harry kanske inte är så omöjlig ändå.

Emelie Ljungberg

www.emelieljungberg.se

Emelie Ljungberg har skrivit den självbiografiska boken Längtansresan som handlar om ofrivillig barnlöshet. Det är en berättelse om en sorg som aldrig tar slut, om ett utanförskap som är svårt att förstå för alla som har barn och om att leva med en längtan som dagligen gör sig påmind. Emelies förhoppning är att boken ska bidra till en större öppenhet kring ämnet och till att fler vågar prata om infertilitet, IVF-försök, missfall och ofrivillig barnlöshet.

Anna Karin Kask

www.yourvismawebsite.com/anna-karin-kask

Anna-Karin Kask har skrivit boken Härskartekniker: Sagor för vuxna. Det är en bok för dig som hållit käften alldeles för länge. Har du blivit osynliggjord på möten? Eller känt att du varit utsatt för strategier så subtila att du starkt börjat ifrågasätta dig själv? Den här boken handlar om just det, om makt och härskartekniker och om hur vi ibland kan bete oss mot varandra i grupp.

Bettina Wingolf

http://pinnplockerskan.se 

Bettina Wingolf är en täljande träslöjdare som framförallt (ut)nyttjar naturens egna former till prydnad och praktiska prylar. Hon har skrivit och med foton illustrerat en kulturhistorisk faktabok som även innehåller instruktioner till olika saker  som man kan göra med tagel. Boken heter Tagel – en annorlunda hästbok. För närvarande håller hon på med en barnbok där täljda figurer fotograferade i naturen blir till en saga.

Välkommen att ta kontakt!

Ulrika Jannert Kallenberg
Ljungs Kärr Solängen 316
459 30 Ljungskile

Mobil: +46 73 831 64 51

Följ mig gärna här:

FB1 | Ulrika Jannert Kallenberg

FB2 | Döden ingen talar om

Pin It on Pinterest