NY BOK! 

Det enda jag kan göra är att gå

– handlar om en relation som börjar med förälskelse, men alltmer övergår i våld och kontroll

Allt vi vill är att vara tillsammans. Jag märker det inte i början, men efter ett tag är de beslut jag fattar och de val jag gör anpassade efter dig, det är enklast så. Jag lär mig snart att läsa av dig men ändå kan du plötsligt gå över gränsen på ett sätt som jag inte förväntat mig.

 

Du kan hitta boken här:

P4-Väst: Ljungskileförfattaren aktuell med ny bok om kvinnovåld

En intervju med Ulrika Jannert Kallenberg av Kim Kärnfalk för P4-väst den 20 augusti 2020. Om du vill lyssna så börjar jag prata ungefär två timmar och tre minuter in i programmet.

Ulrika skriver om att fastna i en våldsam relation – Uddevalla Nyheter

21 augusti släpptes Ljungskileförfattaren Ulrika Jannert Kallenbergs självbiografiska roman ”Det enda jag kan göra är att gå” …

Recensioner

Det här är en självbiografisk bok och det är en väldigt gripande och fängslande historia att läsa. Författaren skriver på ett sätt som gör att jag blir helt trollbunden när jag läser, jag kan bara inte sluta läsa boken, inte för att det är någon rolig historia att läsa men den känns så ärlig, stark och berörande. Redan från första sidan blev jag fast i boken och sträckläste den. Det här är en otroligt viktig bok och jag tycker författaren är modig som öppnar upp sig och skriver så ärligt om det hon upplevt. Alla dessa kvinnors historier behöver lyftas fram för att öka förståelsen hos oss alla för vem som helst kan hamna i sådan relation. Det drabbar inte bara ”vissa kvinnor” utan nästa gång kan det vara jag, du eller någon nära vän eller anhörig.

Veronica Andersson

Samtal om våld i nära relationer i Karlavagnen

Våld i nära relationer är ett enormt samhällsproblem och Karlavagnen tog nyligen upp ämnet. Det är lätt att känna skuld och skam om man fastnar i en destruktiv relation och därför kan det vara svårt att berätta vad man utsätts för, så det är viktigt att öka förståelsen och kunskapen. Jag fick vara med i berätta om mina erfarenheter. Lyssna gärna på programmet! 

Nedan finns en länk till Karlavagnen som sändes söndagen 11 oktober 2020 med programledare Kim Kärnfalk.

Min blogg på storytel

Jag har fått äran att vara gästbloggare på Storytel. 

Ulrika Jannert Kallenberg
Ljungs Kärr Solängen 316
459 30 Ljungskile

Mobil: +46 73 831 64 51

Följ mig gärna här:

FB1 | Ulrika Jannert Kallenberg

FB2 | Döden ingen talar om

Pin It on Pinterest