Underbart att få fin recension

av | maj 21, 2021

Jag blir väldigt glad över att @dianas_bokhylla skriver en sådan fin recension om min bok på Instagram.

Så här skriver hon: ”Ulrika förälskar sig handlöst i Han efter att deras blickar mötts mitt under pågående kaos där flaskor yr och polis är inkallade. Efter det är paret oskiljaktiga och Ulrikas studier blir alltmer lidande eftersom Han kräver att få det mesta av hennes tid. Små, subtila nyanser i Hans blick blir början till hot, slag och förnedring. Ulrika följer Han från Tyskland till USA där hon är helt utlämnad till honom på andra sidan jorden. Våldet han utsätter Ulrika för blir allt råare och Han är högexplosiv och oberäknelig.

Den här boken är tillägnad alla de som utsatts/utsätts för våld i nära relationer (nedkortat av mig). Den självbiografiska berättelsen går rakt in i hjärtat, rakt in i magen, och ruskar om en med full kraft. Ulrika skriver så rakt och berörande, det är lätt att följa hennes väg i normaliseringsprocessen och vad våldet gör med hennes person. Att hela tiden leva i osäkerhet i väntan på när nästa slag ska komma och gång på gång bli verbalt misshandlad beskrivs naket och rakt. Ulrika skildrar hennes verklighet tillsammans med Han, en verklighet som så många lever eller ha levt i. Med sitt raka språk och okonstlade sätt att berätta fängslar Ulrika mig och jag kan inte lägga boken ifrån mig förens jag läst ut den.
Jag vill verkligen lyfta den här boken, även de mest känsliga läsare kan läsa den också eftersom våldsscenerna inte är beskrivna in i minsta detalj. Jag hoppas och önskar att så många som möjligt läser Ulrikas berättelse, det behövs så mycket mer kunskap om våld i nära relationer!
Jag ger inget sifferomdöme på personliga berättelser. Tack Ulrika Jannert Kallenberg för att du skrev den här boken!”

Arkiv

Pin It on Pinterest