Vill du boka ett föredrag? En kurs? Eller bär du på en berättelse
som skulle kunna bli en bok? Då får du gärna höra av dig!

Kurser och föredrag

Föreläsningar - att tala om självmord kan rädda liv

Jag kommer gärna och berättar om mina erfarenheter av att vara anhörig till någon som tagit sitt liv. Jag pratar om den skuld och skam många kan uppleva som anhörig och hur svårt det är att inte få svar på sina frågor om det som hänt och att hela tiden mötas av en mur av tystnad.

När en människa dör i självmord får det oftast livslånga konsekvenser för de anhöriga och ingenting blir sig någonsin likt igen. Det kan vara svårt för människor som inte är drabbade att förstå och därför kan anhöriga bli väldigt ensamma med sin sorg – många är rädda för att möta dem. Psykisk ohälsa och självmord är fortfarande tabubelagt och i samband med mina föreläsningar möter jag ofta människor med liknande erfarenheter som mina. Jag brukar också läsa lite ur min bok och prata om de föreningar som finns att vända sig.

 
Om du är intresserad av att anlita mig som föreläsare ta kontakt med mig så diskuterar vi hur ett upplägg skulle kunna se ut – jag är mycket flexibel och kan ha längre eller kortare föreläsnigar beroende på situation.

Skriv ditt liv

Jag håller kurser i självbiografiskt skrivande. Jag har dels egen erfarenhet av att skriva om mitt liv och jag har coachat och hjälpt andra att skriva om sina liv. Jag har vid några tillfällen haft kurser tillsammans med Ann Ljungberg, författarcoach, på temat skriv ditt liv. 

Kursen var en perfekt mix av teori, praktiska övningar och egen skrivtid. Jag uppskattade särskilt att alla övningar gick att applicera på mina egna texter. Ulrika är en lyhörd lärare som är duktig på att komma med konstruktiva idéer för att föra texten framåt.

Emelie Nilsson

Kurser i skrivande

Jag arrangerar kurser och workshopar i skrivande. Jag har haft helgkurser, veckokurser och terminskurser i både min egen, Sensus och Studieförbundet Vuxenskolans regi.
I min kurser går jag igenom verktyg som är viktiga för skrivandet oavsett om du skriver en klassisk roman, novell, ungdomsbok eller deckare. Du får bland annat lära dig att ge liv åt karaktärerna, gestalta och strukturera på olika sätt, planera och även begränsa. Vi pratar även om stil, tempo, handling och trovärdighet.

Ulrika formligen brinner för ord, vilket hon har förmåga att överföra. Genom att tro på ordet tror jag åter på min förmåga att skriva och på min historia, att min nedskrivna historia skulle kunna vara av betydelse för någon.

Doris Tamm

Sugen på att skriva?

En roman? Noveller? En självbiografi? Vill du lära dig mer om hantverket och träffa likasinnade, då är du välkommen till de skrivkurser som jag arrangerar i samarbete med Det Lilla Caféet i Ljungskile och Sensus. Kontakta mig gärna för mer information.

Du är varmt välkommen!

Annelie och Ulrika

Coaching

Om coaching

Det är fantastiskt att få följa en författare under tiden som en bok blir till. Jag har haft glädjen att få göra det några gånger. Här på sidan finns tre författare som jag arbetat med och som har kommit ut böcker. Jag arbetar med några författare till som inte har riktigt klara manus än. Om du är intresserad av bli coachad i ditt författarskap så är du välkommen attt höra av dig direkt till mig så att vi kan dra upp riktlinjer för hur arbetet ska se ut när det gäller just dig. 

Aili Lundmark

Ulla M. Nissen

Bettina Wingolf

Välkommen att ta kontakt!

Ulrika Jannert Kallenberg
Ljungs Kärr Solängen 316
459 30 Ljungskile

Mobil: +46 73 831 64 51

Följ mig gärna här:

FB1 | Ulrika Jannert Kallenberg

FB2 | Döden ingen talar om

Share This