Vill du boka ett föredrag? En kurs? Eller bär du på en berättelse
som skulle kunna bli en bok? Då får du gärna höra av dig!

Kurser och föredrag

Föreläsningar - att tala om självmord kan rädda liv

Jag kommer gärna och berättar om mina erfarenheter av att vara anhörig till någon som tagit sitt liv. Jag pratar om den skuld och skam många kan uppleva som anhörig och hur svårt det är att inte få svar på sina frågor om det som hänt och att hela tiden mötas av en mur av tystnad.

När en människa dör i självmord får det oftast livslånga konsekvenser för de anhöriga och ingenting blir sig någonsin likt igen. Det kan vara svårt för människor som inte är drabbade att förstå och därför kan anhöriga bli väldigt ensamma med sin sorg – många är rädda för att möta dem. Psykisk ohälsa och självmord är fortfarande tabubelagt och i samband med mina föreläsningar möter jag ofta människor med liknande erfarenheter som mina. Jag brukar också läsa lite ur min bok och prata om de föreningar som finns att vända sig.

 
Om du är intresserad av att anlita mig som föreläsare ta kontakt med mig så diskuterar vi hur ett upplägg skulle kunna se ut – jag är mycket flexibel och kan ha längre eller kortare föreläsnigar beroende på situation.

Skriv ditt liv

Jag håller kurser i självbiografiskt skrivande. Jag har dels egen erfarenhet av att skriva om mitt liv och jag har coachat och hjälpt andra att skriva om sina liv. Jag har vid några tillfällen haft kurser tillsammans med Ann Ljungberg, författarcoach, på temat skriv ditt liv. 

Kursen var en perfekt mix av teori, praktiska övningar och egen skrivtid. Jag uppskattade särskilt att alla övningar gick att applicera på mina egna texter. Ulrika är en lyhörd lärare som är duktig på att komma med konstruktiva idéer för att föra texten framåt.

Emelie Nilsson

Kurser i skrivande

Jag arrangerar kurser och workshopar i skrivande. Jag har haft helgkurser, veckokurser och terminskurser i både min egen, Sensus och Studieförbundet Vuxenskolans regi.
I min kurser går jag igenom verktyg som är viktiga för skrivandet oavsett om du skriver en klassisk roman, novell, ungdomsbok eller deckare. Du får bland annat lära dig att ge liv åt karaktärerna, gestalta och strukturera på olika sätt, planera och även begränsa. Vi pratar även om stil, tempo, handling och trovärdighet.

Ulrika formligen brinner för ord, vilket hon har förmåga att överföra. Genom att tro på ordet tror jag åter på min förmåga att skriva och på min historia, att min nedskrivna historia skulle kunna vara av betydelse för någon.

Doris Tamm

Sugen på att skriva?

En roman? Noveller? En självbiografi? Vill du lära dig mer om hantverket och träffa likasinnade, då är du välkommen till de skrivkurser som jag arrangerar i samarbete med Det Lilla Caféet i Ljungskile och Sensus. Kontakta mig gärna för mer information.

Du är varmt välkommen!

Annelie och Ulrika

Coaching

Om coaching

Det är fantastiskt att få följa en författare under tiden som en bok blir till. Jag har haft glädjen att få göra det några gånger. Här på sidan finns tre författare som jag arbetat med och som har kommit ut böcker. Jag arbetar med några författare till som inte har riktigt klara manus än. Om du är intresserad av bli coachad i ditt författarskap så är du välkommen attt höra av dig direkt till mig så att vi kan dra upp riktlinjer för hur arbetet ska se ut när det gäller just dig. 

Ulla M. Nissen

www.ullamnissen.se

Ulla M. Nissen har skrivit en miniserie om Elsa och det är en berättelse om vänskap och förälskelse, men också om att våga tala om svåra frågor. I De kommer ändå inte tro mig för Elsa en tyst kamp inom sig själv för att hantera och gömma undan minnena av ett sexuellt övergrepp. Hon mår allt sämre och bästa kompisen Lilian ifrågasätter Elsas val att tiga. I den fristående fortsättningen, Det måste gå, skildras Elsas tid efter polisanmälan och hennes behandling hos skolkuratorn. Parallellt med allt det svåra pågår livet. Elsa har svårt att tro att Isak verkligen är intresserad av henne.

Aili Lundmark

https://aililundmark.se

Aili Lundmark debuterade hösten 2019 med barnboken Prins Mårten fyller år. Hon planerar ytterligare en eller två böcker om den trulige lille prinsen med den vackra mössan. Hon jobbar också med en humoristisk romanserie som utspelar sig i frikyrklig miljö och det är i det arbetat som Ulrika coachar författaren. Aili arbetar med att översätta, framförallt ban- och ungdomsböcker, redigera och korrekturläsa andras böcker. Hon knåpar också på en doktorsavhandling i svenska språket med inriktning på språk och stil i barnlitteratur.

Emelie Ljungberg

www.emeliljungberg.se

Emelie Ljungberg har skrivit den självbiografiska boken Längtansresan som handlar om ofrivillig barnlöshet. Det är en berättelse om en sorg som aldrig tar slut, om ett utanförskap som är svårt att förstå för alla som har barn och om att leva med en längtan som dagligen gör sig påmind. Emelies förhoppning är att boken ska bidra till en större öppenhet kring ämnet och till att fler vågar prata om infertilitet, IVF-försök, missfall och ofrivillig barnlöshet.

Anna Karin Kask

www.yourvismawebsite.com/anna-karin-kask

Anna-Karin Kask har skrivit boken Härskartekniker: Sagor för vuxna. Det är en bok för dig som hållit käften alldeles för länge. Har du blivit osynliggjord på möten? Eller känt att du varit utsatt för strategier så subtila att du starkt börjat ifrågasätta dig själv? Den här boken handlar om just det, om makt och härskartekniker och om hur vi ibland kan bete oss mot varandra i grupp.

Bettina Wingolf

http://pinnplockerskan.se 

Bettina Wingolf är en täljande träslöjdare som framförallt (ut)nyttjar naturens egna former till prydnad och praktiska prylar. Hon har skrivit och med foton illustrerat en kulturhistorisk faktabok som även innehåller instruktioner till olika saker  som man kan göra med tagel. Boken heter Tagel – en annorlunda hästbok. För närvarande håller hon på med en barnbok där täljda figurer fotograferade i naturen blir till en saga.

Välkommen att ta kontakt!

Ulrika Jannert Kallenberg
Ljungs Kärr Solängen 316
459 30 Ljungskile

Mobil: +46 73 831 64 51

Följ mig gärna här:

FB1 | Ulrika Jannert Kallenberg

FB2 | Döden ingen talar om

Pin It on Pinterest