Ulrika Jannert Kallenberg

I mars 2015 debuterade jag med min bok ”Döden ingen talar om” som är en självbiografisk roman om hur det är att växa upp med en pappa som dött i självmord. Eftersom ingen ville prata om hans liv eller död fick jag på egen hand söka efter pusselbitar för att förstå vad som hade hänt och vem min pappa var.
Jag har under lång tid arbetat som journalist och litterär översättare och har ett företag som heter Orda Om. Jag har översatt ett flertal böcker i olika genrer och jobbat som journalist på dagstidning, veckotidning och som frilansare. Jag har medverkat i antologin ”Håller vi på att förvandla livet till en sjukdom?” som skribent och medredaktör. Jag har även ofta uppdrag som redaktör, lektör och språkgranskare.
Jag har lett skrivarkurser i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan i Uddevalla under några år och anordnar numera skrivarkurser i egen regi.
Jag har en fil mag-examen i bland annat tyska, engelska och litterär översättning.

Vad jag gör under författarbesöken

Jag har många idéer när det gäller författarbesöken. Här är tre förslag på hur ett besök skulle kunna se ut, men jag diskuterar gärna andra upplägg med arrangören.
Jag pratar om det självbiografiska skrivandet kombinerat med hur det är att växa upp med en pappa som tagit sitt liv. Fokus ligger på hur viktigt det är att prata om det svåra med varandra, även med barn. Jag berättar också varför jag skrev min självbiografiska roman och läser valda stycken ur den som sedan kan diskuteras.
Jag håller skrivarworkshopar med olika teman som självbiografiskt skrivande, gestaltning, miljöbeskrivningar, genrer, synopsis, karaktärsfördjupning, manusbearbetning, flödesskrivande och mycket annat. Dessa sammankomster kan planeras på en mängd olika sätt.
Jag pratar gärna om hur det är att arbeta som journalist, litterär översättare eller redaktör/lektör. Jag kan ge exempel på vanliga problem som uppstår när det gäller översättning eller skrivande, men jag vill framförallt förmedla glädjen över att vara språkarbetare.

Om du vill göra en bokningsförfrågan titta på följande länk: http://forfattarcentrum.se/forfattarformedling/forfattare/3476/Ulrika_Jannert_Kallenberg

Nybild_(2)

Ulrika Jannert Kallenberg
Fotograf: Malin Fagerström

Pin It on Pinterest